Pyhän Andrean luterilainen kirkko

Suomalaiset siirtolaiset perustivat Pyhän Andrean kirkon v. 1953. Floridaan oli alkanut 1940-50-luvuilla muuttaa enenevissä määrin amerikansuomalaisia viettämään täällä joko talvilomia tai eläkepäiviä. Joukossa oli paljon ensimmäisen polven siirtolaisia, joilla oli vielä vahvat siteet Suomeen ja suomenkieleen.

1960-luvulla St. Andrew’s kirkon viralliseksi kieleksi tuli englanti, sillä seurakunnan toiminnassa oli mukana paljon niitä, joilla  suomenkieli oli enää muisto menneiltä sukupolvilta. Tänäpäivänä kirkomme on selkästi kaksikielinen.

1980-luku oli seurakunnalle voimakkaan kasvun aikaa. Vuonna 1988 St.Andrew’s liittyi vastaperustettuun Amerikan evankelisluterilaiseen Evangelical Lutheran Church in America- järjestöön (E.L.C.A.,  https://www.elca.org/About/History).

Viimeiset kolme vuosikymmentä ovat olleet kirkolle hiljaisempaa aikaa ja niiden aikana on myös kirkon toimintaympäristö sekä missio muuttunut. Elämme tällä hetkellä murrosvaihetta. Uskomme, että Jumalalla on hyvä suunnitelma tälle seurakunnalle yhtenä osana Kristuksen ruumista. Me olemme valmiit osaltamme tekemään kaikkemme, jotta voisimme yhdessä kasvaa uskossa ja kaikella toiminnallamme korottaa Jeesusta Kristusta ja tuoda kunniaa Jumalalle.

Olet lämpimästi tervetullut mukaan seurakuntamme toimintaan!